Festa major d'estiu
Com és de costum tradicional, Sant Esteve celebra el primer cap de diumenge d’agost la Festa Major de la localitat en honor al seu patró.
El dies anteriors a la festa, es netejaven i arreglaven com de costum els carrers i les places de la vila. A principis de segle, l’envelat s’aixecava a la plaça de l’Església i consistia en un tenderol al costat de dues grans moreres que abrigaven tota la plaça. D’aquesta època recordem en Quico de Can Lari, que solia organitzar les festes majors. Anys més tard, l’envelat s’instal·lava a la plaça Nova (Comte del Montseny).
La festa principal començava el diumenge amb un ofici solemne i una processó en honor a sant Esteve, a la qual assitien les autoritats locals, les de Santa Maria i la Guardia Civil. A continuació hi ha via audició de sardanes a la plaça de l’església o a la plaça Comte del Montseny, tradició que no va deixar de celebrar-se un cop acabada la Guerra.
Tanmateix, els espectacles més esperats eren els balls i els concerts de festa major, en el quals tocaven les orquestres de més renom del moment.
Com que la Festa Major era la celebració més important de l’any, era costum lluir les millors gales i que les joves estrenessin un vestit. Saben que abans de la Guerra es feien concursos d’elegància (1933). Elegància que, per altra part, era indispensable per accedir als locals on se celebraven els actes. A la nit s’assistia a l’audició de les selectes serenates en honor de les autoritats i de la població en general, que donaven pas als lluïts balls de gala. En els balls, les joves es col·locaven en un costat de l’envelat i els joves a l’altre. Per comprometre el ball de tota la Festa Major, els joves demanaven a la seva pretendent: Què! Ballarem, aquesta festa?