Això on va?

Orgànica (dimarts, dijous i diumenge) 

Restes de menjar / restes de la preparació del menjar: peles i triadures de fruita i verdura, ossos i restes de carn, espines i restes de peix, closques de marisc i mol·luscs, closques d’ou i pellofes i closques de fruits secs, restes de menjar i menjar en mal estat, restes de pa, marro de cafè i restes d’infusions.

Residus de paper: paper de cuina brut, tovallons de paper bruts, mocadors de paper.

Restes vegetals de petites dimensions: rams de flors pansits, flors i fulles seques, males herbes, gespa, petites branques d’esporga, fullaraca.

Materials compostables: bosses compostables, altres materials compostables

Altres materials: taps de suro, serradures, virostes i encenalls de fusta natural, excrements d’animals domèstics sense llits ni sorres absorbents, escuradents i palets de gelat, de menjar xinès o de fer pinxos, etc.

Paper i cartró (dimarts)

Diaris, etiquetes de paper, capses de cartró, bosses de paper o cartró, sobres, revistes i fulls de paper.

Envasos (dijous i diumenge)

Ampolles i garrafes de plàstic, llaunes, brics, aerosols, taps, iogurts de plàstic, bosses de plàstic, capses de plàstic, xarxes de fruita, safates de porexpan, envasos de dentífrics, embolcalls de film i plata, capses de puros, capses de fusta, envasos de desodorant tipus roll-on, etc.

No es poden abocar la resta de residus que no són envasos encara que siguin de materials reciclables com les galledes de plàstic, les canonades i mànegues de plàstic, etc., en aquests casos s’han de portar a la deixalleria. La resta de residus que siguin barreja de materials i no es puguin reciclar s’han de llençar al rebuig com és el cas del pal de fregar, raspall de dents, maquineta d’afaitar, bolígrafs, etc.

Vidre (divendres cada 15 dies)

Ampolles de vidre, pots i altres envasos de vidre. 

Resta (divendres cada 15 dies)

Tota la resta de materials que no es poden separar amb les altres fraccions: burilles, cendres, pols d’escombrar i bossa d’aspiradora, plats i ceràmica, bolquers i compreses, bastonets per netejar les orelles, tovalloles humides, fil dental, petits residus de cures domèstiques (tiretes, esparadrap, venes, gasses, cotó, etc.), maquinetes d’afaitar, raspall de dents, llimes…

Darrera actualització: 19.10.2021 | 22:24
Darrera actualització: 19.10.2021 | 22:24