La festa de tardor

L'any 1978 un grup de joves de Sant Esteve de Palautordera van organitzar, juntament amb Jordi Pujol i Joana Clusellas, tots dos del grup Marduix Titelles, una trobada dels diferents esplais que aleshores funcionaves a la comarca. Aquest acte, que es va fer durant la festa de la Castanyada i Tots Sants, a partir de llavors va esdevenir la Festa de Tardor.

A la primera edició hi va haver les actuacions de Comediants, Marduix, els Germans Poltrona (avui Tortell Poltrona i Claret Clown), el grup nord-americà Bread and Puppet i l'Orquestra Plateria. Des d'aleshores s'hi han vist moltes cares diferents, tant entre l'organització com pels diferents escenaris, però la Festa de Tardor sempre s'ha ofert activitats per a tothom a les places i carrers que han estat un èxit de participació.

Tot i no comptar mai amb cap local propi, més d'una vegada s'ha recuperat algun espai nou o vell (quadres antigues, fàbriques buides, etc.) que, net i decorat, s'ha convertit en zona de ball, un cabaret, un bar musical o un teatre improvisat. Fins i tot, un any es va construir un envelat amb fustes i lones a mida, el Tinglado. La cursa de llits, la guerra de bombardes, els cercaviles, el sopar-espectacle, el mercat d'intercanvi i la matança del porc han estat les activitats més sonades d'aquests trenta anys d'història de la festa.

Avui en dia la Festa de Tardor la continua organitzant l'Entitat de Joves 'TreuBanya', amb col·laboració de moltes altres entitats locals i que es dur a terme cada any l'últim cap de setmana d'octubre i primer de novembre.

Darrera actualització: 16.11.2022 | 17:05