Patronat Municipal de Música Jaume Puig i Arabia

Promoure, practicar i fomentar l’activitat musical a Sant Esteve de Palautordera.

El 2014 mor Jaume Puig Arabia, fill de Sant Esteve, i deixa una quantiosa herència al poble per a l’ensenyament de la música. Aquesta herència, l’han de gestionar l’Ajuntament i la Generalitat a parts iguals.

El novembre del 2015 es crea una comissió, formada per un membre de cada partit representat a l’Ajuntament, que inicia una ronda de consultes amb persones relacionades amb el món de la música, l’ensenyament…

Durant el 2017, la Generalitat proposa en Carles Farràs, director de l’ASEM (associació d’escoles municipals de música), perquè doni un cop de mà per engegar el projecte, i s’estableix que la forma més adequada d’emparar el projecte serà la de Patronat de gestió directa, ja que permet que el projecte sigui únic i que legalment l’Ajuntament pugui mantenir-ne un control proper, alhora que manté la relació amb la Generalitat.

El juliol de 2018 s’aproven els estatuts del Patronat, es fa la tria d’experts independents i s’inicia formalment l’activitat.

Els objectius

  • Fomentar la cultura musical al municipi de Sant Esteve de Palautordera a través d’un ensenyament musical a l’abast de tothom, vetllant especialment per les activitats de caire col·lectiu.
  • Fomentar l’ensenyament musical a través de l’Escola Municipal de Música Jaume Puig i Arabia.
  • Establir programes de col·laboració d’ensenyament musical amb els centres educatius de règim general del municipi.
  • Promoure activitats culturals entorn de la música i les arts relacionades, com la dansa i el moviment, en col·laboració amb les altres entitats culturals del municipi.
  • Fomentar relacions de col·laboració amb entitats educatives i culturals del Baix Montseny i del Vallès Oriental de cara a la consolidació d’una xarxa cultural enriquidora i diversa.
  • Impulsar juntament amb altres municipis del nostre entorn, la creació, per part del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, d’un cicle formatiu a l’entorn de la música i de les arts escèniques a la comarca del Baix Montseny.

Línies d’actuació

  • Creació i consolidació de l’Escola Municipal de Música Jaume Puig i Arabia, vetllant pel desenvolupament dels seus objectius.
  • Creació i consolidació d’un projecte de música comunitària a l’escola Vallmanya i a l’institut Can Record.
  • Promoció d’un Cicle de Concerts que contribueixi a la programació cultural del municipi.
  • Obtenció de patrocinis i mecenatges per part d’empreses, institucions i particulars.

c. Pare Casals, 6 - 08461 Sant Esteve de Palautordera - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 938 480 082
Adreça electrònica: info@patronatpuigarabia.cat
Lloc web: www.patronatpuigarabia.cat/
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 26.10.2021 | 23:32