Mariano Pagès treballa en el llibre 'Gitanes. Ritual del Baix Montseny'

Dimecres, 8 de febrer de 2023 a les 00:00

El fotògraf de Santa Maria de Palautordera prepara el seu nou llibre, centrat en el Ball de Gitanes dels municipis del Baix Montseny

El fotògraf de Santa Maria de Palautordera, Mariano Pagès, continua treballant en l'edició del llibre Ball de Gitanes, el ritual del Baix Montseny. 

Com és habitual en els seus treballs utilitza la fotografia com el mitjà principal d'expressió i comunicació, tot i que el treball té una gran part d'investigació científica i social del ball de gitanes. Un llibre sobre els Balls de Gitanes i les diferents colles de gitanes del Baix Montseny, començant per Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Llinars del Vallès, Cardedeu i Santa Maria de Palautordera.

Destaquen elements com són la fotografia d'instantànies d'espais i moment emblemàtics de la festa, però també fotografies d'estudi d'escenes que habitualment es desenvolupen al carrer.  El projecte es centra en la connexió de la festa i els seu personatges amb els cicles de la terra i també amb l'estudi de la càrrega simbòlica i raó de ser de cada element.

El projecte compta amb el suport de l'Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera, i el llibre, d'edició pròpia, es preveu que es publiqui per març-abril d'aquest any 2023.

 

 

Darrera actualització: 08.02.2023 | 17:56