Finalització de les obres urbanització a l’aparcament de Can Molins

Dijous, 3 de febrer de 2022 a les 00:00

Les obres d’urbanització a l’aparcament de Can Molins finalitzen 2 setmanes abans del previst

El 18 d’octubre de l’any passat s’iniciaven les obres de transformació i urbanització de l’aparcament de Can Molins, que tenien una durada prevista de 4 mesos.

Finalment, l’empresa adjudicatària dels treballs, AMSA, les finalitza dues setmanes abans del previst i per tant ja es torna a la normalitat de circulació des del dijous 3 de febrer a les 15h.

El nou espai ha comportat millores substancials en la vialitat, els serveis, la circulació i la seguretat viaria, respecte la situació anterior:

  • S’ha millorat tot el sistema de recollida d’aigües pluvials, canviat tot l’enllumenat de la zona de vianants, i canviat algunes canonades del servei d’aigua potable.
  • El carrer Pare Casals passa a ser sense cotxes, unint el darrere de l’església amb al carrer Major, completant una zona de vianants que comprèn ja tot el centre del poble fins el teatre municipal.
  • L’accés al carrer Major, exclusiu per veïns, s’hi arriba per una zona de circulació lenta, zona 20 km/h, que s’inicia des del pavelló municipal els 4 Hereus (abans era zona 30) i compren tot l’àmbit de Can Molins, que serà zona de vialitat compartida i preferencial pels vianants.
  • Malgrat tractar-se d’una zona de vialitat compartida, s’ha establert al llarg de tot el carrer Joaquim Blume i seguint pel barranc de la riera fins el pavelló una zona àmplia de vorera exclusiva per vianants.
  • S’estableix un únic sentit de circulació que evitarà els creuaments de cotxes en la zona del carrer Joaquim Blume, circumstància prou perillosa que es tenia fins ara.
  • Els aparcaments, de mida amplia per garantir la comoditat de maniobra i entrada i sortida dels ocupants dels vehicles, estan a més disposats de forma que l’aparcament haurà de ser de cul, garantint que les sortides de vehicles sempre es faran de cara, per poder tenir plena visibilitat de la circulació de la zona, en cas de que circulació de vehicles lleugers com bicicletes o patinets.
  • És important tenir en compte qui utilitzi vehicles lleugers, ha de seguir el sentit de circulació de vehicles, per evitar creuaments perillosos.
  • S’ha configurat una perita zona verda amb arbustos i arbrat a la zona de l’aparcament paral·lel al barranc de la riera, fins l’accés del carrer Vallmanya, carrer que també és només exclusiu per veïns.
  • Tres dels aparcaments son per vehicles amb distintiu de discapacitat i mobilitat reduïda. Un està situat a l’entrada del pavelló municipal i dos la zona de darrera l’església.
  • A la zona del pavelló municipal també hi ha dos aparcaments amb punt de recàrrega per vehicles elèctrics, que estaran disponibles durant el mes de març.

Les obres han costat 265.000 euros, que han estat finançats pel Programa General d’Inversions de la Diputació de Barcelona.

Des de l’ajuntament es vol agrair la col·laboració de tots els veïns afectats per les obres, ja sigui directament o indirectament, doncs a banda de les molèsties que sempre comporten les obres, han suposat un canvi temporal en el trànsit de vehicles que ha afectat no només al centre del poble, sinó també a Can Record.

Darrera actualització: 03.02.2022 | 14:58