357.000 euros per passar a tecnologia LED l’enllumenat públic

Divendres, 17 de març de 2023 a les 09:00

L’ajuntament de Sant Esteve obté 357.000 euros de la Diputació de Barcelona, en forma de subvenció

La millora de les característiques de l’enllumenat municipal en els diferents equipaments i noves obres, ja fa anys que s’ha anat aplicant a Sant Esteve. Re-urbanitzacions de carrers, com el Nou, Sant Jordi o l’aparcament de Can Molins ja s’han fet amb la instal·lació de nous enllumenats amb tecnologia LED.

Equipaments com l’escola Vallmanya, el pavelló municipal o el teatre (que està previst per aquest 2023) també han vist com s’han anat actualitzant els llums a aquesta tecnologia.

Malgrat els passos que s’anava fent en la bona direcció, només el 22% de l’enllumenat públic de Sant Esteve és LED, i és per això, que en el marc del Programa sectorial Renovables 2030, de suport a inversions locals pel clima de la Diputació de Barcelona, i que es va obrir el mes d’abril de 2022, l'ajuntament de Sant Esteve va presentar una memòria tècnica ambiciosa per assolir el 100% d’enllumenat LED aquest 2023.

Aquest més de març s’ha confirmat que l’ajuntament de Sant Esteve ha obtingut una subvenció de 357.000 euros per aquest projecte, que s’executarà dins d’aquest mateix any 2023.

Aquesta és la segona subvenció que Sant Esteve rep dins del Programa sectorial Renovables 2030, ja que justament fa poc més d’una setmana, es va comunicar l’atorgament de 350.000 euros per executar la xarxa de calor de biomassa de les escoles i el consultori mèdic.

L'aposta per a la sostenibilitat i l’eficiència energètica des de l’ajuntament de Sant Esteve ha sigut molt important els darrers anys, treballada amb paciència i visió de futur i està sent protagonista i donant fruit aquest 2023, ja que a banda d’assolir més de 700.000 euros de subvenció per dos projectes ambiciosos, també hem estrenat l’any amb la posada en marxa de la planta solar fotovoltaica de 49 kW de l'escola Vallmanya, operativa des del mes de febrer, la posada en marxa dels 2 carregadors de vehicle elèctric del pavelló els Quatre Hereus, també operatius des del mes de febrer, i la redacció del projecte executiu per una nova planta solar de 75 kW, que es preveu instal·lar al damunt de la nova pista esportiva coberta.

Darrera actualització: 17.03.2023 | 14:08

Imatges