9è Festival de Pallasses 2022

Del 29 de setembre a les 20.00 h al 2 d'octubre de 2022 a les 19.30 h

Circ Cric i l’Ajuntament de Sant Esteve De Palautordera, acullen la novena edició del festival internacional de pallasses.

Un festival concebut com trobada anual d’intercanvi i reflexió de les dones que han fet de la pallassa una opció de vida. Un festival convertit en referent internacional que potencia la comicitat, amb una mirada femenina.

Una trobada de dones per reivindicar el seu paper a la societat. D’unes dones que des de les arts escèniques, han triat la comicitat com a opció per potenciar els valors d’igualtat, justícia i sentit comú, amb la certesa que el riure és una eina essencial per a la convivència, el riure genera tolerància i aquesta a la vegada harmonia en una societat on la dona li ha estat vetat fins fa relativament poc, pujar a un escenari a fer riure. Encara ara, en les programacions estables o festivals són escassos o nuls els projectes de dones. hem d’aconseguir una normalitat també en aquest sentit.

El Festival Internacional de Pallasses es fa ressò de les inquietuds de les pallasses, volem mantenir aquest punt de trobada que suposa, una vegada a l’any compartir, veure’s les cares i posar en comú les inquietuds de les dones que com els homes, troben en el riure i la comicitat una manera d’entendre la vida, la cultura i la professió.

De pallasses n’hi ha poques, per això volem potenciar-les i engrescar a noves i futures pallasses, tot reivindicant la tasca de fer riure i fer sentir als altres des de la condició de dones.

Objectius del Festival?

Potenciar a través de la mostra d’espectacles una transformació de les mirades del públic que fomentin la igualtat entre homes i dones.

Crear espais de trobada, intercanvi, formació, debat i reflexió sobre la comicitat femenina (història, actualitat, gestió, etc…).

Donar visibilitat al treball de les pallasses a través d’espectacles, combinats, fires, cabarets… al carrer, a les cases, al Teatre, al Circ…

Oferir informació i ampliar la xarxa de contactes de les dones pallasses. Incentivar l’experimentació i creativitat tècnica, conceptual i estètica de les dones pallasses així com una anàlisi crítica de la realitat i dels discursos, perspectiva de gènere, compromís, incidència en la realitat social i cultural.

Crear canals d’interacció, col·laboració, solidaritat, mediació, etc… amb altres creadores, amb altres dones, amb el públic, amb la comunitat i amb el públic en general.

Incentivar la consciència de la creació cultural com a bé social i eina de transformació mostrant una comunitat (les pallasses) compromesa amb la creació i a la recerca d’un públic actiu, participatiu i co-creador.

Reconèixer el valor artístic, cultural i social de les creacions de les dones pallasses alhora que donar visibilitat i promocionar les seves creacions, incentivar la seva tasca i els seus projectes

Estimular la interacció, la col·laboració i l’intercanvi entre les participants i establir lligams entre elles.

Programació:

El programa del Festival inclou espectacles de gran qualitat artística amb la participació d’artistes internacionals, podeu descarregar-vos el document en aquest enllaç.

També podeu descarregar-vos les imatges adjuntes i consultar l'enllaç de la web del Circ Cric.

La programació presenta cada any un referent en el món de les pallasses i dona cabuda tant a pallasses professionals, com a pallasses novelles que les podrem veure tant al poble de Sant Esteve de Palautordera com al Circ Cric. Una variada gama de propostes adreçada a totes les d’edats i en horaris ben diferents, per a tots els gustos.

Les entrades dels diferents espectacles es poden adquirir fent servir aquest enllaç entràpolis del Circ Cric

 

Adreça:

CIRC CRIC: Camí de la Serra de Can Vilatort, 10, 08461 Sant Esteve de Palautordera, Barcelona

Casa de les Monges

Passeig de les monges, 4 - 08461 Sant Esteve de Palautordera - Barcelona (Catalunya)
Vegeu-ne la situació al mapa

Les Escoles Velles

Carrer Mossèn Pedragosa, 9-13 - 08461 Sant Esteve de Palautordera - Barcelona (Catalunya)
Vegeu-ne la situació al mapa

Teatre Pare Casals

Pare Casals, 2 - 08461 Sant Esteve de Palautordera - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 938 480 082
Adreça electrònica: teatre@santestevedepalautordera.cat
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 21.09.2022 | 16:54