logo


Cicloturisme per Sant Esteve de Palautordera i Santa Maria de Palautordera

Sta Maria de Palautordera · El Virgili-El Temple · St. Esteve de Palautordera · Santa Margarida

Descripció de la Ruta:

És un itinerari senzill pel carril bici que uneix les poblacions de Sant Celoni amb Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera.

Ruta totalment pavimentada i en la majoria dels trams separada de la carretera. Segueix el curs mig del riu Tordera, en suau pendent.

De pujada, podrem observar la plana fluvial i al fons el massís del Montseny.

De baixada, gaudirem de tota la plana de la tordera amb el Parc del Montsengre i el Corredor al fons.

Aquesta ruta és una passejada ideal per a famílies. val la pena deixar el carril bici per visitar els diferents municipis. En ells, a més de botigues, bars, restaurants, podrem trobar-hi indrets destacats com el passeig i l’ermita del Remei, el carrer i la plaça Major de Santa Maria de Palautordera i l’esglèsia de Sant Esteve de Palautordera.

En els PDF i trobareu mes informació i el mapa de la ruta.

És un ititnerari per meravellar-nos amb la natura i el paissatge del Baix Montseny.

Podrem gaudir de magnífiques vistes sobre el massís del Montseny (Turó de l’Home, les Agudes, Pla de la Calma), valls com la de Mosqueroles, la plana de la Tordera i el Parc del Montnegre i Corredor.

A la montanya torbarem boscos de pins, d’alzines i de sureres. Prop de la Tordera i de riu Sec veurem boscos de ribera amb sotabosc ric en bolets, falgueres i molses. A la plana gaudiremde prats i de camps de conreu.

Aquest itinerari, pel fet de ser circular, permet veure diversos punts de sortida, o també es pot dividir en diferents etapes per poder observar amb més detall la natura i el paissatge.

Punts de sortida recomenats desde Santa Maria de Palautordera: Plaça de la vila, ermita del Remei, estació de renfe. Desde Sant Esteve de Palautordera: pavelló municipal Els Quatre Hereus.

Val la pena, en passar pels diferents municipis, disposar de temps i fer.hi una visita. En ells, a més de botigues, bars, restaurants, podrem trobar-hi indrets destacats com el passeig i l’ermita del Remei, el carrer i la plaça Major de Santa Maria de Palautordera i l’esglèsia de Sant Esteve de Palautordera.

En el PDF i trobareu mes informació i el mapa de la ruta.

DOCUMENTS I ENLLAÇOS RELACIONATS