El Ple municipal declara Sant Esteve municipi feminista

Dilluns, 1 de març de 2021 a les 20:45

En sessió ordinària celebrada el dilluns 1 de març, el Ple de l'Ajuntament de Sant Esteve ha aprovat una moció per declarar Sant Esteve municipi feminista

Els acords aprovats són els següents:

PRIMER. Declarar Sant Esteve de Palautordera, municipi feminista.

SEGON. Sumar-se al Decàleg per a la construcció de ciutats feministes elaborat per les alcaldesses de la comarca del Baix Llobregat, el Centre d’Estudis Comarcals i el Consell de les dones del Consell Comarcal del Baix Llobregat, fet públic el 23 de març de 2018  en el marc de la presentació del 5è Congrés de dones del Baix Llobregat.

TERCER. Adherir-se a la Carta Europea per a la Igualtat de Dones i Homes a la Vida Local.

QUART. Fer visible el compromís de suport municipal amb les demandes del moviment feminista. Donar suport a les activitats i accions reivindicatives dels col·lectius que defensen els drets de les dones i LGTBI.

CINQUÈ. Treballar per la universalització i extensió dels serveis públics relacionats amb la sanitat, serveis socials i atenció a les dones i atenció de la infància: des d’escoles bressols i hospitals, fins als serveis de dependència i atenció a les persones.

SISÈ. Instal·lar un “Punt Lila” a les Festes Majors i a tots aquells esdeveniments culturals i socials del municipi que així ho requereixin.  Dedicar un espai informatiu en els mateixos per tal de conscienciar i fer visible la problemàtica i oferir vies de denúncia.

SETÈ.  Establir clàusules per evitar l'escletxa salarial entre homes i dones als contractes i licitacions que efectuï l'ajuntament, posant especial atenció a les diferències salarials intersectorials en sectors especialment feminitzats (neteja d’edificis municipals, servei d’atenció domiciliària i ajuda a la llar, entre d’altres).

VUITÈ. Establir un protocol d’actuació per evitar la discriminació laboral de les persones LGTBI i dones migrades i amb un estigma racial i apostar públicament per la seva contractació pública i privada, així com per la seva visibilitat.

NOVÈ. Impulsar cursos de formació en els valors feministes a través de tallers, xerrades, jocs de rol, obres de teatre que eduquin als joves en els valors del feminisme i en l’educació sexual i afectiva.

DESÈ. Traslladar aquests acords a la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, a l’Institut Català de les Dones (ICD), a PIMEC (Petita i Mitjana Empresa de Catalunya), a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), al Consell Comarcal, als sindicats i al conjunt d’entitats socials del municipi.

Darrera actualització: 30.11.2021 | 14:31